Kwaliteit

Dry Hydroponics is ontworpen voor het telen van alle mogelijke soorten sla. Niet alleen de traditionele rassen zoals Botersla en Romeinse sla gedijen prima op het systeem, maar ook moderne slatypes doen het er goed op.

DryHydroponics

Lekker en gezond

Voor een gezonde groei hebben gewassen de juiste omstandigheden nodig. Door het innovatieve ontwerp van Dry Hydroponics zijn er 24/7 voldoende zuurstofrijk water en meststoffen beschikbaar. Deze constante omstandigheden bevorderen de smaak en gezondheid van de gewassen. Daarnaast zorgt het ontwerp voor een groeizaam microklimaat rond de bladeren. Kortom, het gewas bevindt zich tijdens de teelt voordurend in goede en stabiele omstandigheden.

Mooi

Telen met Dry Hydroponics staat garant voor mooie gewassen, die zich op een natuurlijke wijze ontwikkelen. De ongestoorde en gebalanceerde ontwikkeling van de wortels laat de plant in alle rust bouwen aan sterke bladcellen. Het gewas is weerbaar en gezond door deze sterke opbouw. Dit heeft als gevolg dat symptomen zoals rand en glazigheid geen bedreiging meer vormen.

In het ontwerp van Dry Hydroponics is speciale aandacht besteedt aan het microklimaat rond de bladeren. Door het luchtige ontwerp blijven de bladeren droog. Doordat het teeltsysteem schoon en licht reflecterend is, blijven ook de onderste bladeren van het gewas fris en groen.

Houdbaarheid

Een gezonde en mooie plant met sterke bladcellen is lang houdbaar. De goede basis die een plant mee krijgt met Dry Hydroponics staat garant voor een lange houdbaarheid.

Schoon

De nieuwe kijk op gewasbescherming van Dry Hydroponics is gebaseerd op ’t voorkomen van situaties waarin de gewassen kwetsbaar zijn. Dit is zo goed gelukt dat ingrijpen bijna niet meer nodig is.

Het gewas is ook vrij van zand, grond en onkruid. Dry Hydroponics is zo schoon dat gewassen die er mee geteeld zijn direct verpakt en geconsumeerd kunnen worden.